ВАЖНОЕ ШАПКА САЙТА2
Пятница, 29.03.2024, 15:01
Вітаю Вас Гость

Головне меню
Архів записів
Педпреса
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Опитування
Як часто Ви відвідуєте наш сайт?
Всего ответов: 521
Статистика

Головна » 2017 » Ноябрь » 25 » Гортаючи сторінки історії
18:45
Гортаючи сторінки історії

Українська революція 1917-1921 років….

Боротьба за незалежність… Не всі факти й події тієї революції нам відомі, зрозумілі та належним чином висвітлені.

Це і тяжкі, криваві бої за Київ та Львів,  і трагічна смерть юнаків під Крутами, і десятки тисяч січових стрільців, скошених безжалісною епідемією тифу і тисячі заморених голодом та холодом у таборах полонених… На їхніх заповітах виростають нові покоління українців, що ведуть боротьбу за незалежність нашої країни.

Указом Президента України від 22 січня 2016 року - 2017 рік проголошено Роком Української революції. З метою вшанування традицій боротьби за незалежність і соборність України, розширення знань про героїчні події 1917-1921 років, виховання почуття патріотизму, поваги до історичного минулого українського народу, до борців за національну незалежність нашої Батьківщини, працівники центральної бібліотеки спільно з бібліотекарями гімназії та краєзнавець Анатолій Бондар провели для учнів 10-го класу історичний екскурс «Національно - визвольний рух у буремні 1917-1921 роки». 

Історик розповів учням про українську столітню війну за правду,за свободу, яка триває і досі. Охарактеризував особливості революції в нашому краї, розповів про участь відомих земляків у революційних подіях, розповів про героїзм учасників боротьби за незалежність України. Учні мали змогу поповнити свої знання та ознайомитись з подіями тих буремних років, переглянувши книги та часописи, представлені на тематичній виставці – хроніці «Гортаючи сторінки історії: Українська революція 1917-1921 років».

Категорія: Новини гімназії | Переглядів: 368 | Додав: Angela | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Білоцерківська гімназія №2 © 2024
Використання матеріалів сайту дозволяється тільки за умови вказання джерела:
при публікації в Інтернеті обов'язковим є пряме гіпертекстове посилання
 (не заборонене для індексування пошуковими системами), при публікації не в Інтернеті - вказання адреси сайту: http://gymnasium2bc.at.ua

Хостинг от uCoz