ВАЖНОЕ ШАПКА САЙТА2
Четверг, 25.04.2024, 19:16
Вітаю Вас Гость

Головне меню
Архів записів
Педпреса
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Опитування
Як часто Ви відвідуєте наш сайт?
Всего ответов: 522
Статистика

Головна » 2015 » Май » 12 » Розповідь про Андріївський Узвіз
21:56
Розповідь про Андріївський Узвіз

Розповідь про Андріївський Узвіз

11 травня 2015 року ми з усім класом побували на екскурсії в Києві. З нами були наш класний керівник Світлана Дмитрівна та офіцер-вихователь Олексій Станіславович.

Свою екскурсію  ми вирішили розпочати з історичної вулиці – Андріївського узвозу, яка отримала назву завдяки Святому Андрію Первозванному. Адже легенда свідчить, що колись на місці Дніпра було море, але коли Святий Андрій поставив на вершині пагорба хрест, вода відійшла і тепер на цьому місці стоїть Андріївська церква.  Першим,  що нас зацікавило були картини, які продають там, бо Андріївський узвіз вважається вулицею-музеєм. Потім ми побачили стародавню липу, яку  посадив ще 300 років тому митрополит Петро Могила,  а поруч був фундамент Десятинної  церкви. Внизу було місце де колись стояв палац княгині Ольги. Ми зробили фото біля каменю, на якому написано  «Звідси є пішла земля руська».

До числа найвідоміших пам’яток, розташованих на Андріївському узвозі, входить Андріївська церква,  на якій не має дзвіниці, яка колись попереджала про те, що море повернеться і затопить не тільки саму столицю, але і всю Лівобережну частину, яка в ті часи ще не входила до складу міста. Неподалік від церкви стоїть оригінальний  пам’ятник  героям п’єси  «За двома зайцями» –  Проні Прокопівні та Свириду Голохвастову.

Ще одна цікава таємнича і загадкова  будівля  Андріївського узвозу – так званий Замок Річарда Левине серце. Власником цікавої будівлі, чудово вписаного в пейзаж української столиці, був Дмитро Орлов. Коли дім продали, перші власники не змогли там ночувати  через моторошні завиваючі  звуки. Тому його почали називати «будинок з привидами», але насправді там не було привидів.      

Пам’яткою  вулиці є і будинок  № 13, де жив письменник Михайло Булгаков. Цей будинок зараз є музеєм Булгакова.

Вже сама прогулянка по цій короткій, але дуже крутій і звивистій вулиці принесе масу вражень, а для того, щоб відвідати всі музеї, цікаві історичні будівлі, театри і церкви Андріївського узвозу може знадобитися не один день.

Учень 1(5)-А класу Яременко Євгеній

Категорія: Наш відпочинок | Переглядів: 1132 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Білоцерківська гімназія №2 © 2024
Використання матеріалів сайту дозволяється тільки за умови вказання джерела:
при публікації в Інтернеті обов'язковим є пряме гіпертекстове посилання
 (не заборонене для індексування пошуковими системами), при публікації не в Інтернеті - вказання адреси сайту: http://gymnasium2bc.at.ua

Хостинг от uCoz