ВАЖНОЕ ШАПКА САЙТА2
Четверг, 25.04.2024, 11:15
Вітаю Вас Гость

Головне меню
Архів записів
Педпреса
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Опитування
Як часто Ви відвідуєте наш сайт?
Всего ответов: 522
Статистика

Головна » 2015 » Октябрь » 1 » Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек
12:26
Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек

В С Е У К Р А Ї Н С Ь К И Й 

М І С Я Ч Н И К  

 Ш К І Л Ь Н И Х   Б І  Б Л І О Т Е К 

Роль шкільної бібліотеки в освіті загальновідома, існує безліч доказів того, що шкільна бібліотека має дуже важливе значення для успішності учнів. Школярі різних країн отримують освіту та готуються до життя в глобальному суспільстві. Вони мають навчитися використовувати інформацію та технології ефективно, безпечно, відповідально, творчо й критично, щоб бути повноправними творцями й учасниками суспільного життя.

       Проведення місячника – це чудова нагода привернути увагу суспільства, представників органів влади та бізнес-структур, педагогічної та батьківської громади до важливого соціального інституту дитинства – шкільної бібліотеки. Адже без спільних зусиль неможливе її успішне перетворення на технологічно оснащений бібліотечно-інформаційний центр, сучасну шкільну бібліотеку ХХІ століття, що допомагає школярам досягати успіхів у навчанні.

Історія Міжнародного місячника шкільних бібліотек

Із самого початку свято шкільних бібліотек не мало таких великих часових рамок, як місяць. Був лише Міжнародний день шкільних бібліотек.

Уперше його відзначили в четвертий понеділок жовтня 1999 року за ініціативою ЮНЕСКО. Ця традиція швидко прижилася й поширилася в багатьох країнах світу. У 2005 році Міжнародний день шкільних бібліотек отримав офіційний статус, який був підтверджений головою Міжнародної асоціації шкільних бібліотек (IASL). З кожним роком урізноманітнювалися форми проведення свята, зростала кількість його прихильників серед бібліотекарів, учителів, дітей, батьків і тих, кому небайдужий подальший розвиток шкільних бібліотек. Тож у 2008 році Міжнародна асоціація шкільних бібліотек прийняла рішення про відзначення свята впродовж усього жовтня, аби надати цим бібліотекам більше можливості для формування в суспільстві відповідального ставлення до них і нового розуміння професії бібліотекаря, демонстрування нової ролі шкільних бібліотек у процесах модернізації освіти. З того ж 2008 року IASL почала щорічно проводити конференції, назви яких відображають становище й роль шкільних бібліотек у житті сучасного суспільства.

План проведення  Всеукраїнського місячника

 

Категорія: Новини гімназії | Переглядів: 557 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Білоцерківська гімназія №2 © 2024
Використання матеріалів сайту дозволяється тільки за умови вказання джерела:
при публікації в Інтернеті обов'язковим є пряме гіпертекстове посилання
 (не заборонене для індексування пошуковими системами), при публікації не в Інтернеті - вказання адреси сайту: http://gymnasium2bc.at.ua

Хостинг от uCoz