ВАЖНОЕ ШАПКА САЙТА2
Суббота, 20.04.2024, 10:52
Вітаю Вас Гость

Головне меню
Архів записів
Педпреса
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Опитування
Як часто Ви відвідуєте наш сайт?
Всего ответов: 522
Статистика

Головна » 2017 » Ноябрь » 9 » 9 листопада - День української писемності та мови
18:56
9 листопада - День української писемності та мови

За православним календарем — це день вшанування пам’яті преподобного Нестора-літописця — письменника-агіографа, основоположника давньоруської історіографії, першого історика Київської Русі, мислителя, вченого, ченця Києво-Печерського монастиря. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова.

Відзначення Дня української писемності та мови в нашому навчальному закладі стало вже традиційним. Цього року у межах святкування було проведено ряд заходів, в яких взяли участь учні гімназії. До святкування Дня української писемності і мови долучилися учні всіх класів. Учні 7(11) класу зі своїм учителем Наконечною О.Б. підготували ряд тематичних блоків – стіннівок «День Української писемності», «Розвиток письма», «Друкар книжок, раніше не бачених». До виготовлення стінгазет долучились і гімназисти 4-5 (8-9) класів. Зі своїми вчителями, Солоденко Л.І. та Сахненко Т.Ф., вони підготували стіннівки про Нестора Літописця, Кирила і Мефодія,  про розвиток української писемності. Творчо попрацювали і учні 5(9) – В класу. Вони підібрали тематичні,  невеликі за обсягом кінофільми, відеокліпи українських пісень про мову, які демонструватимуться у коридорі гімназії під час перерв. Саме учні цього класу, разом з учителем Гребень В.В., заступником директора Шкурат Л.І., бібліотекарем Плужник Т.В.,  долучилися до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Справжньою окрасою цього дня стала лінійка для учнів 1-3 (5-7), яку, під керівництвом бібліотекаря Плужник Т.В., підготували учні 4(8) – Б та 5(9)-Б класів. Свято пройшло змістовно та цікаво.

У своєму виступі ведучі згадали про старт Всеукраїнського конкурсу знавців української мови імені П.Яцика. У нашій гімназії І тур буде проведено 14 листопада. До участі запрошуємо всіх любителів рідної мови.

Категорія: Новини гімназії | Переглядів: 472 | Додав: Angela | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Білоцерківська гімназія №2 © 2024
Використання матеріалів сайту дозволяється тільки за умови вказання джерела:
при публікації в Інтернеті обов'язковим є пряме гіпертекстове посилання
 (не заборонене для індексування пошуковими системами), при публікації не в Інтернеті - вказання адреси сайту: http://gymnasium2bc.at.ua

Хостинг от uCoz