ВАЖНОЕ ШАПКА САЙТА2
Четверг, 25.04.2024, 08:49
Вітаю Вас Гость

Головне меню
Архів записів
Педпреса
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Опитування
Як часто Ви відвідуєте наш сайт?
Всего ответов: 522
Статистика

Головна » 2019 » Май » 27 » «Батьківщина Тараса Шевченка»
17:31
«Батьківщина Тараса Шевченка»

26 травня 2019 року учні 4(8) – Б класу відвідали Національний заповідник «Батьківщина Тараса Шевченка», який об’єднує три села, що пов’язані з дитячими роками Кобзаря (Моринці, Шевченкове, Будище). Восьмикласники дізналися багато цікавого про історію сім’ї майбутнього поета, познайомилися з побутом селянської родини  ХІХ століття.  У селі Моринці відтворено садибу діда Тараса – Якима Бойка, збудовано кузню, каплицю. Недалеко від подвір’я відновлено джерело. Місцевість захоплює своєю дивовижною природою, про яку часто згадував у своїх творах Тарас Шевченко. 

У селі Шевченкове, де пролетіли дитячі роки  поета, восьмикласники відвідали  Літературно – меморіальний музей Т. Шевченка. Тут гімназисти побачили відтворену за малюнками Шевченка хату батьків Тараса, відвідали могилу матері поета та єдину будівлю, що збереглася ще з часів, коли тут навчався грамоті Тарас, – хату дяка.

Наступною зупинкою було село Будище. За часів Шевченка тут був літній маєток пана Енгельгардта, де був козачком малий Тарас. Від цілого помістя вцілів лише будинок, біля якого розкинувся мальовничий сад. Залишилися також три старезні дуби, кожному з яких близько тисячі років. У дуплі одного з них Тарас ховав свої малюнки. Біля поля між селами Шевченкове і Будище височить велетень-вітряк, єдиний, збережений із 28, які діяли в Керелівці за часів Тараса Шевченка (так раніше називалося Шевченкове).

Дуже багато позитивних емоцій та незабутніх вражень отримали восьмикласники під час цієї незабутньої подорожі.

Категорія: Новини гімназії | Переглядів: 352 | Додав: Angela | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Білоцерківська гімназія №2 © 2024
Використання матеріалів сайту дозволяється тільки за умови вказання джерела:
при публікації в Інтернеті обов'язковим є пряме гіпертекстове посилання
 (не заборонене для індексування пошуковими системами), при публікації не в Інтернеті - вказання адреси сайту: http://gymnasium2bc.at.ua

Хостинг от uCoz