ВАЖНОЕ ШАПКА САЙТА2
Пятница, 03.05.2024, 18:34
Вітаю Вас Гость

Головне меню
Архів записів
Педпреса
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Опитування
Як часто Ви відвідуєте наш сайт?
Всего ответов: 523
Статистика

Головна » 2022 » Январь » 18 » День пам’яті «кіборгів»
19:40
День пам’яті «кіборгів»

17 січня відбулась онлайн конференція приурочена Дню пам'яті кіборгів.

16 січня, в Україні відзначають День пам’яті «кіборгів», які захищали Донецький аеропорт з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року. Протягом 242 днів з неймовірною стійкістю, відвагою та незламністю українські військовослужбовці, добровольці, медики та волонтери тримали оборону ДАПу. За стійкість, безстрашність і непереможність українських захисників Донецького аеропорту назвали «кіборгами», а форпост українських кіборгів став символом української мужності, оплотом українського духу. За весь час оборони Донецького аеропорту загинуло понад 100 українських військових, близько 440 зазнали поранень. Багатьох із них відзначено державними нагородами, деяких, на жаль, посмертно.16 січня з ініціативи самих «кіборгів», які пройшли через 242-денне пекло, відзначається День захисників ДАПу та вшановується пам’ять загиблих побратимів.

Рій "Кадетська варта" гімназії брав участь в обласній краєзнавчій конференції учнівської молоді "Донецький аеропорт: історії героїв". З доповіддю про бесмертний подвиг героя-захисника Батьківщини виступив ройовий Вадим Райкович, учень 6(10)-Б класу, про що свідчить сертифікат учасника.

 

Категорія: Новини гімназії | Переглядів: 195 | Додав: Angela | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Білоцерківська гімназія №2 © 2024
Використання матеріалів сайту дозволяється тільки за умови вказання джерела:
при публікації в Інтернеті обов'язковим є пряме гіпертекстове посилання
 (не заборонене для індексування пошуковими системами), при публікації не в Інтернеті - вказання адреси сайту: http://gymnasium2bc.at.ua

Хостинг от uCoz