ВАЖНОЕ ШАПКА САЙТА2
Пятница, 26.04.2024, 22:24
Вітаю Вас Гость

Головне меню
Архів записів
Педпреса
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Опитування
Як часто Ви відвідуєте наш сайт?
Всего ответов: 523
Статистика

Головна » 2016 » Июнь » 9 » Канікули треба проводити активно!
10:55
Канікули треба проводити активно!

«Канікули треба проводити активно!» - вирішили учні 1(5), тепер вже 2(6)-А класу і 7 червня відправились на екскурсію до Вінниці.

Оскільки в програмі подорожі було відвідання військового аеродрому, ставки Гітлера «Вервольф» та покладання квітів до пам’ятника героїв, що загинули під час АТО, вирішили їхати у формі.

Ні невластива літу холоднеча, ні необхідність рано вставати, ні неблизька дорога не зіпсували чудового настрою та передчуття цікавої екскурсії.

Першу зупинку зробили неподалік смт. Стрижавки, що за 8 км. від Вінниці. Це місце називають ставкою Адольфа Гітлера «Вервольф». Розглядаючи величезні залізобетонні брили, що розкидані у лісі,  дізнавалися про жахіття війни, зокрема на території сучасної Вінниччини, та намагалися уявити розміри і розкіш ворожого командного пункту. Після прогулянки територією завітали до музею. Десятки фото та експонатів, цікава розповідь екскурсовода доповнили отриману зі стендів інформацію. Відвідання цього історико - меморіального комплексу пам’яті жертв нацизму стало логічним продовженням вивчення подій Другої світової війни, розпочатого в рідному місті.

Наступна зупинка – військовий аеродром. Завдяки клопотанням офіцера-вихователя ми отримали дозвіл на відвідання цього закритого для сторонніх об’єкту. І не даремно. Адже після екскурсії в НАУ багато хлопчаків почали мріяти про авіацію. Нашим гідом став Артур Олегович Петренко. Спочатку кадети поклали квіти до пам’ятника Героя України підполковника Дмитра Майбороди та підполковника Дмитра Шкарбуна, які загинули під час АТО. Глибоко вразила хлопчаків розповідь про те, як два льотчики до останнього  тримали літак у повітрі, щоб дати змогу врятуватися сімом побратимам.

Потім, зрозуміло, те, чого так очікували,  – огляд бойових літаків та вертольотів.  Кожен скористався можливістю посидіти в кріслі пілота, потриматись за штурвал та задати будь-які питання членам екіпажу.

Та враження, напевно, були б не повними, якби не обід у польовій їдальні. Подякувавши за гостинність, учні подарували військовим власноруч виготовлені з жовтих і синіх стрічок браслетики, та малюнки, чим неймовірно порадували господарів.

 Тепер можна і порозважатися. Екскурсія  містом у трамвайчику, розпочалася в депо, де кадети мали змогу побачити і минуле і майбутнє цього виду транспорту. Захоплююча розповідь екскурсовода змушує кожного майже закохатися у Вінницю.  Піша прогулянка історичним центром була не менш цікавою, та ще й змусила дітей відчути певну гордість за свій вибір – військово-гімназійний клас Білоцерківської гімназії №2.  Містяни зупинялися, щоб краще роздивитися маленьких кадетиків, а наші гімназисти намагалися крокувати якомога впевненіше та красивіше, з високо піднятими головами.

І на завершення вдалого, наповненого враженнями та дня – лазерне, музично-світлове шоу на славнозвісних вінницьких фонтанах!

Усю зворотну дорогу в автобусі було тихо. Потомлені та щасливі, діти спали – відпочивали, щоб зранку ще раз пережити емоції цього дня, розповідаючи батькам та друзям про екскурсію.

 

Категорія: Наш відпочинок | Переглядів: 707 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Білоцерківська гімназія №2 © 2024
Використання матеріалів сайту дозволяється тільки за умови вказання джерела:
при публікації в Інтернеті обов'язковим є пряме гіпертекстове посилання
 (не заборонене для індексування пошуковими системами), при публікації не в Інтернеті - вказання адреси сайту: http://gymnasium2bc.at.ua

Хостинг от uCoz