ВАЖНОЕ ШАПКА САЙТА2
Воскресенье, 28.04.2024, 11:39
Вітаю Вас Гость

Головне меню
Архів записів
Педпреса
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Опитування
Як часто Ви відвідуєте наш сайт?
Всего ответов: 523
Статистика

Головна » 2016 » Февраль » 2 » Шануймо подвиг Героїв Крут.
17:15
Шануймо подвиг Героїв Крут.

Український народ щороку вшановує пам’ять молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути. Ця битва стала символом героїзму та відданості Українській державі й національній ідеї, а її дата – 29 січня 1918 року – стала днем національної трагедії.

Другого лютого (наступного дня після поновлення занять)вшанувати пам’ять зовсім юних, але до останку відданих Батьківщині патріотів зібралися учні 5-8 класів. Кадети 1(5)-А класу підготували літературно-музичну композицію, під час якої ведучі  коротко ознайомили присутніх з подіями майже сторічної давнини. Проникливі поезії про незламність загиблих особливо зворушливо звучали з уст наймолодшеньких гімназистів. А монолог матері з поеми Оксани Лятуринської «Дума про скривавлену сорочку» у виконанні десятикласниці Голоско Світлани змусив розчулитися і найстійкіших. 

Подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії як символ національної честі.

В масштабах всесвітньої історії ця битва зовсім невеличка. Вона не є зразком військового мистецтва. Просто це – символ нескореного духу нашої нації.

Нехай пам'ять про наших героїв, що загинули під Крутами, буде вічною. І нехай їхня смерть буде для всіх прикладом, як треба любити свою Батьківщину.

Категорія: Новини гімназії | Переглядів: 438 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Білоцерківська гімназія №2 © 2024
Використання матеріалів сайту дозволяється тільки за умови вказання джерела:
при публікації в Інтернеті обов'язковим є пряме гіпертекстове посилання
 (не заборонене для індексування пошуковими системами), при публікації не в Інтернеті - вказання адреси сайту: http://gymnasium2bc.at.ua

Хостинг от uCoz