ВАЖНОЕ ШАПКА САЙТА2
Суббота, 27.04.2024, 04:27
Вітаю Вас Гость

Головне меню
Архів записів
Педпреса
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Опитування
Як часто Ви відвідуєте наш сайт?
Всего ответов: 523
Статистика

Головна » 2014 » Май » 12 » План заходів щодо проведення Дня Європи
21:40
План заходів щодо проведення Дня Європи

Європа, як в мозаїці картина, Цвіте у різних кольорах. Й країна кожна в ній перлина, Що серце тішить й зігріва.

ПЛАН  ЗАХОДІВ  щодо проведення Дня Європи у Білоцерківській гімназії №2

п/п

Заходи

Дата проведення

Відповідальний

1

Тематичний урок на тему «Історія рідного краю в контексті європейської історії»

12.05.14

Занько С.Д.,

учитель історії,

7-Б клас

2

Книжкова виставка "Європейська книга – зв'язок часів" 

14.05.2014

Вернидуб  Г.В.,

бібліотекар

3

Вікторина на кращі знання щодо надбань України на її шляху до Європейського Союзу (9-10 класи)

14.05.14

Козел Ю.,

учень 11-А кл.,

Войдевич Л.М.

4

Спортивні змагання «Старти надій» 

15.05.2014

5-6 класи,

класні керівники

Дубовик О.В.

5

Перегляд  презентації на тему «Україна серед  європейських держав» 

Протягом тижня

Занько С.Д.,

8-мі класи, класні керів­ники

6

Організація та проведення усного журналу для учнів 5-9-х класів з теми «Європейська інтеграція України»

                             9.40-9.50 – 8-Б, 9-Б

10.30-10.45 – 5-А, 5-Б, 5-В

11.25-11.40 – 6-А, 6-Б, 6-В

12.20-12.35 – 7-А, 7-Б

13.15-13.30 – 9-А, 8-А

16.05.2014,

каб. ІКТ

класні керівники

5-9-х класів

7

Флеш-моб «Жива Європа»

19.05.14,

14.20.

7-8 класи,

Войдевич Л.М.

8

Тематичний урок на тему «Пізнаємо Європу»

19.05.14

Шкурат Л.І.,

10-11 класи

    

    

Вмій бути другом – знайдеш друга

Це слова із книги афоризмів відомого польського автора епохи Просвітництва Ігнаци Красицького. Але я наважусь стверджувати, що, незважаючи на те, що ми живемо з вами вже аж у ХХІ столітті, найкоштовніші цінності Людства не лише не зникли, а навпаки зміцніли, викристалізувались, ввібравши в себе безцінну мудрість сторінок історії…

Коли ми чуємо такі голосні фрази як інтеграційні процеси суспільства, встановлення міжнародних зв’язків чи контактів, то для більшості з нас все це є переважно абстрактними поняттями, чимось таким, з чим ми як правило не стикаємося. Однак у житті трапляються винятки і несподіванки, які надають нам можливість щось змінити, чогось досягти, відкрити для себе щось нове. І тоді вже залежить саме від конкретних людей, чи використають вони наданий шанс, чи ні. Адже відомо: той, хто має справжнє бажання – шукає можливості, а той, хто лише декларує, а насправді нічого не хоче, - шукає причини.

Саме такий несподіваний шанс – встановити дружні зв’язки з навчальним закладом однієї з країн Євросоюзу – гімназією №1 м.Скокі республіки Польща, з’явився у Білоцерківської гімназії №2.   Тісна творча дружба розпочалася з 2010 року і триває по цей час. (Додаток 1)

Такий тісний зв'язок особливо важливий для наших сьогоднішніх вихованців, які так вірять дорослим – батькам, вчителям. Діти за своєю природою схильні швидше за дорослих знаходити спільну мову  з незнайомцями, відчувати ставлення дорослих до певних обставин, явищ, людей, вони з готовністю  й захватом вступають у взаємодію з усім незвіданим й цікавим. Саме такий процес і відбувся під час першого знайомства – прийому польської делегації на Білоцерківщині. (Додаток 2,3)  Діти швидко знайшли спільну мову і порозуміння, незважаючи на те, що поляки не вивчали ні російської, ні української, а наші діти  -  не володіють польською. Цікавим є факт, що з першого моменту обміну студентами, товаришують не лише діти, а й сім’ї, які приймали учнів.(Додаток 4) Більше того, польсько-українська дружба сприяла бажанню українців вивчати польську мову. За роки спілкування з польськими однолітками 5 учнів гімназії вступили до різних університетів Польщі, що, на нашу думку, є результатом тісних культурних та творчо-інтелектуальних зв’язків між гімназистами міст Скокі та Білої Церкви.

В рамках Дня Європи (19 травня 2014 року) в Білоцерківській гімназії відбувся тематичний урок для учнів старшої школи «Пізнаємо Європу», де гімназисти 11 класу познайомили своїх однолітків із спільними сторінками історії двох держав – України та Польщі, представивши проект «Подорожуємо Польщею». Старшокласники акцентували увагу на культурно-мистецьких зв’язках країн, познайомивши з цікавими фактами біографії видатних польських митців – композитора Шопена, письменника А.Міцкевича; дружбі між гімназистами міста Скокі та Білоцерківською гімназією №2.

Багаторічний досвід організації Дня Європи в Білоцерківські гімназії №2 вказує на те, що цей День поступово стає справою державного значення і відіграє непересічну роль у формуванні громадської думки  учнівсько-педагогічного колективу, колективу батьків про майбутнє нашої держави в європейській сім’ї народів.

 

Категорія: Новини гімназії | Переглядів: 860 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Білоцерківська гімназія №2 © 2024
Використання матеріалів сайту дозволяється тільки за умови вказання джерела:
при публікації в Інтернеті обов'язковим є пряме гіпертекстове посилання
 (не заборонене для індексування пошуковими системами), при публікації не в Інтернеті - вказання адреси сайту: http://gymnasium2bc.at.ua

Хостинг от uCoz