ВАЖНОЕ ШАПКА САЙТА2
Четверг, 02.05.2024, 02:30
Вітаю Вас Гость

Головне меню
Архів записів
Педпреса
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Опитування
Як часто Ви відвідуєте наш сайт?
Всего ответов: 523
Статистика

Головна » 2017 » Ноябрь » 14 » Психопрофілактичний практикум
18:45
Психопрофілактичний практикум

13.11.2017 року для педагогічних працівників Білоцерківської гімназії №2 практичним психологом навчального закладу Булах М.В. було організовано та проведено психопрофілактичний практикум на актуальну тему:  «Засоби та форми налагодження ефективної взаємодії вчителя з батьками учнів».

Мета заходу: актуалізувати знання учасників щодо проблем ефективної взаємодії вчителя з батьками; розвивати навички безконфліктного спілкування, збереження психоемоційного здоров’я та педагогічного оптимізму в умовах сучасного навчально-виховного процесу.

Лейтмотивом методичного заходу стали слова В.О. Сухомлинського, які і в сучасних умовах є основою взаємодії учителя з батьками учнів: «Якомога менше викликів до школи батьків для моральних нотацій дітям, для лякання дітей батьківською «сильною рукою», для попередження про небезпеку, «якщо й далі так буде продовжуватись», – і якомога більше такого спілкування дітей з батьками, що приносить радість матерям і батькам. Усе, що в дитини в голові, душі, у зошиті, щоденнику, – усе це ми повинні розглядати з погляду взаємин дітей і батьків, і зовсім неприпустимо, щоб дитина приносила матері та батьку одні засмучення – це виродливе виховання».

Учасники мали змогу пропрацювати власний асоціативний простір, збагатити свій професійний потенціал, узагальнити знання щодо існуючих форм, методів і прийомів конструктивної взаємодії з сім’ями вихованців, ознайомитися з новими техніками емоційного самоконтролю в складних педагогічних ситуаціях.

За підсумками семінару розроблені та розміщені на сторінці психологічної служби сайту гімназії методичні рекомендації щодо способів налагодження ефективності взаємодії вчителя з батьками учнів.

Шановні колеги, пам’ятайте! Будь-яка спільна діяльність починається з короткочасних контактів. Якщо ці контакти приносять сторонам обопільне задоволення, то можна говорити про те, як організовувати більш широкомасштабну спільну роботу, що допоможе батькам піклуватись не тільки про інтереси власної дитини, а й про розвиток всієї освітньої установи в цілому/

     

 

Категорія: Новини гімназії | Переглядів: 520 | Додав: Angela | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Білоцерківська гімназія №2 © 2024
Використання матеріалів сайту дозволяється тільки за умови вказання джерела:
при публікації в Інтернеті обов'язковим є пряме гіпертекстове посилання
 (не заборонене для індексування пошуковими системами), при публікації не в Інтернеті - вказання адреси сайту: http://gymnasium2bc.at.ua

Хостинг от uCoz