ВАЖНОЕ ШАПКА САЙТА2
Пятница, 26.04.2024, 02:38
Вітаю Вас Гость

Головне меню
Архів записів
Педпреса
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Опитування
Як часто Ви відвідуєте наш сайт?
Всего ответов: 522
Статистика

Головна » 2015 » Сентябрь » 17 » Семінар присвячений подіям Другої Світової війни та пам’яті жертв Голокосту
15:06
Семінар присвячений подіям Другої Світової війни та пам’яті жертв Голокосту

17 вересня 2015 року для учнів 11 класів був проведений семінар, присвячений подіям Другої Світової війни, пам’яті  жертв Голокосту  в місті Біла Церква, пам’яті жертв Бабиного Яру в Києві. Як зазначив наш лектор, директор Українського центру вивчення історії Голокосту, кандидат історичних наук Анатолій Юхимович Подольський, місяць вересень дуже важливий для осмислення уроків історії.  Давайте поміркуємо… 1 вересня 1939 року почалася Друга світова війна. 2 вересня 1945 року відбулося підписання  Акта про капітуляцію Японії. Війна продовжувалась довгих шість років і один день. 17 вересня 1939 року радянські війська зайшли  на територію Західної України.  19 вересня 1941 року німці зайняли  нашу столицю – Київ. 22 вересня ми згадуємо учасників партизанського руху на окупованих територіях. 29 вересня 1941 року розігралася страшна людська  драма – Бабин Яр. Але в кожному місті та селі України є свій день Пам’яті. Для Білої  Церкви – це 6 вересня, коли німці знищили понад  три с половиною тисячі євреїв. Ось так приблизно почалась лекція… Але наших учнів не потрібно переконувати. Система військово-патріотичного виховання є однією з пріоритетних в нашому навчальному закладі. І це не  тільки тому, що дуже складі часи переживає зараз Україна. І не тому, що ми відсвяткували 10 років кадетському руху. Можливо головне в тому, що тема історії Другої світової війни була завжди  самою святою всі 70 років після її закінчення у вчителів та адміністрації школи-гімназії №2. А зараз я хочу передати слово своїм учням, їх рефлексії вважаю головними. Саме їм в майбутньому потрібно передавати ці звання та уроки історії наступним поколінням.

Вчитель історії,

Занько С.Д.

Уроки історії в гімназії є традиційними, проте кожен з них є неповторним і цікавим. Цього разу він теж був особливим, адже до гімназії завітав надзвичайно поважний гість – Анатолій Юхимович Подольський, директор Українського центру вивчення історії Голокосту, кандидат історичних наук.

Метою уроку-зустрічі стало виховування у підростаючого покоління взаємної поваги, толерантності, любові та пошани до загаль­нолюдських, полікультурних цінностей і одночасно — негативного ставлення до фашизму, расизму, шовінізму, будь-якої дискримінації.

Під час уроку Анатолій Юхимович представив доповідь «Уроки Голокосту: мужність і співчуття». Анатолій Подольський проаналізував ситуації з вшануванням пам’яті Голокосту в Україні, а також розповів про роботу Українського центру вивчення історії Голокосту, про те, що в радянські часи тема єврейської трагедії була заборонена, але пам'ять про сотні тисяч жертв повинна жити в серцях поколінь. Його думки викликають повагу та засвідчують високий науковий статус.

Цікавою, емоційно оформленою, простою для розуміння, насиченою інформацією виявилася доповідь Анатолія Подольського «Місце трагедії — Бабин Яр». Важко на серці, коли слухаєш таку розповідь, очі переповнюються сльозами, а у горлі стоїть величезний ком відчуття болю минулого… Він говорив про серйозні речі, але краплі гумору, подекуди іронії, використані ним у своїй розповіді, були настільки вдалими, що хотілося слухати і слухати.

Учні класу мали можливість також висловити власну суб’єктивну точку зору в ході дискусії.

Для мене особисто цей урок був дуже корисний. Я отримала наукову літературу, мала змогу послухати доповідь та поспілкуватися з видатним українським дослідником історії Голокосту та Другої світової війни. Високий рівень викладання не давав змоги з’явитися почуттю психологічної втоми або відсутності інтересу до теми обговорення. Я вважаю, що ідея такого уроку була дуже вдалою. Ми повинні тримати історію свого народу у власній пам’яті та передавати це як мову, яка тримається лише на традиціях, за відсутності писемності.

Бобко Дарина,

учениця 11-Б класу

Урок, який провів Анатолій Юхимович Подольський учням одинадцятих класів Білоцерківської гімназії №2, був досить змістовним. В класі, під час уроку, було тихо, та всі уважно слухали. Анатолій Юхимович розповідав нам про Другу світову війну та Голокост. Розповідь була цікавою, він знає досить багато цікавих фактів про ту добу.  В кінці уроку кожен учень отримав у подарунок книгу Бйорна Вестлі  «Війна мого батька» та газету зі статтею про Голокост.

Зоренко Анна,

 учениця учениця 11-Б класу

Категорія: Новини гімназії | Переглядів: 743 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Білоцерківська гімназія №2 © 2024
Використання матеріалів сайту дозволяється тільки за умови вказання джерела:
при публікації в Інтернеті обов'язковим є пряме гіпертекстове посилання
 (не заборонене для індексування пошуковими системами), при публікації не в Інтернеті - вказання адреси сайту: http://gymnasium2bc.at.ua

Хостинг от uCoz