ВАЖНОЕ ШАПКА САЙТА2
Воскресенье, 05.05.2024, 11:28
Вітаю Вас Гость

Головне меню
Архів записів
Педпреса
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Опитування
Як часто Ви відвідуєте наш сайт?
Всего ответов: 523
Статистика

Головна » 2016 » Март » 30 » Треті учнівські краєзнавчі читання імені Петра Лебединцева
17:48
Треті учнівські краєзнавчі читання імені Петра Лебединцева

Треті учнівські краєзнавчі читання імені Петра Лебединцева

30 березня 2016 р. на базі Білоцерківського навчально-виховного об’єднання «Перша Білоцерківська гімназія – школа І ступеня» пройшли Треті учнівські краєзнавчі читання імені Петра Лебединцева. Хто ж такий Петро Лебединцева? Священик  Преображенського собору, учитель Білоцерківської гімназії почав збирати та записувати свідчення старожилів про історію нашого краю. Зокрема, уклав «Записки про козаччину», яку опублікував у 1900 році. Його вважають зачинателем білоцерківського краєзнавства.

Тому, з метою впровадження системи національно-патріотичного виховання, формування у вихованців високих гуманістично-духовних ідеалів і загальнолюдських цінностей до участі у читаннях  були запрошені  учні загальноосвітніх навчальних закладів, юні історики, краєзнавці, члени МАН України, чий науково-дослідницький інтерес тематично пов'язаний із минулим і сьогоденням літописного Юр’єва, Білої Церкви. Перед учасниками конференції виступали начальник управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Петрик Ю.Ф., голова журі, доктор історичних наук професор кафедри економічної теорії та історії БНАУ Земський Ю.С., заступник директора Білоцерківського краєзнавчого музею Петренко В.В. 

Учасники представили до захисту 30 робіт. У рамках наукових читань  учні  Білоцерківської гімназії працювали у таких секціях:

Секція 1. Літописний Юр’єв, Біла Церква і Середнє Поросся на тлі історичних подій.

Баранюк Анастасія, учениця 10-А класу представила роботу  «Окупація Білої Церкви за часів Другої світової війни. Голокост  у Білій Церкві».

Секція 2. Історичні пам’ятки Білої Церкви.

Закусілова Поліна, учениця 10-А класу зробила доповідь на тему: «Сім чудес міста Біла Церква».

Петришин Святослав, учень 7-В класу від вихованців краєзнавчого гуртка розробив проект: «Своєрідна історико-архітектурна пам’ятка Білої Церкви Торгові ряди: історія, реальність, перспектива» (науковий керівник Некрасова І.М., ЦТДЮ «Соняшник»).

Секція 3. Історія міста і краю в особах.

Дума Надія, учениця 10-А класу, до 30-річчя Чорнобильскої трагедії

підготувала дослідження з теми: «Мій батько – ліквідатор аварії на ЧАС».

Потрібно відзначити, що учні працювали над темами самостійно, творчо, відповідально. Тому результати учнів нашої гімназії вражаючи, на що звернули увагу члени журі при підведенні підсумків роботи.

Дума Надія – 1 місце

Баранюк Анастасія – 2 місце

Петришин Святослав – 2 місце

Закусілова Поліна – 3 місце

Учитель історії Занько С.Д.

 

30 березня 2016 року я стала переможницею Третіх краєзнавчих читань імені Петра Лебединцева зі своєю роботою, що називалася " Мій батько – ліквідатор аварії на ЧАЕС". 

Для мене ця подія стало однією з найважливіших цього року, бо я змогла реалізувати свої здібності і знання в галузі історії, відчула рівень знань інших учнів, який був високим, але все ж виборола перше місце. 
Вдячна своєму вчителю історії, яка консультувала мені і допомагала з роботою над помилками. 

Історія - мій улюблений предмет в школі і моє захоплення, я надзвичайно рада, що змогла прийняти участь у цьому проекті. Наступного року, я також збираюсь відвідати ці краєзнавчі читання і відвідувати всі можливі конкурси.

Дума Надія, учениця 10-А класу

 

30.03.2016 року я прийняла участь у краєзнавчих читаннях ім. Петра Лебединцева та зайняла 3 місце в секції "Історичні пам’ятки Білої Церкви". Дізналась багато нової та цікавої інформації про архітектуру нашого чарівного міста. Також, я мала змогу почути виступ Петришина Святослава. Мене дуже зацікавила його ідея про реставрацію торгових рядів - БРУМ.

Закусілова Поліна, учениця 10-А класу

 

30 березня у місті Біла Церква проводився конкурс "Краєзнавчі читання Петра Лебединцева". У ньому приймала участь моя однокласниця, учениця 10-А класу Білоцерківської гімназії №2 - Баранюк Анастасія, з темою "Окупація Білої Церкви під час Другої світової війни". Особисто мені здається, що Анастасії вдалося зацікавити членів журі та учасників конкурсу, повністю розкрити цю важливу в історії тему. Я вважаю, що журі справедливо оцінили виступ кожного учасника та нагородили Баранюк Анастасію другим місцем.

Ірина Новохацька, учениця 10-А класу

 

Нещодавно я брала участь у Третіх краєзнавчих читаннях імені Петра Лебединцева. Безперечно, це дуже цінний досвід, який неодмінно знадобиться мені у майбутньому. Я проводила дослідження на досить цікаву тему: Біла Церква на тлі Другої світової війни. Я знову поринула у захоплюючу подорож історією свого міста, яка не залишила мене байдужою. Дуже дякую за цінні знання!

Баранюк Анастасія, учениця 10-А класу

 

Я в перше приймав  участь в учнівських краєзнавчих читаннях ім.Петра Лебединцева. Мені сподобалася організація заходу, було багато учасників з цікавими роботами я готувався, але перед виступом хвилювався. Зробив для себе висновок, що це хороша справа брати участь у таких заходах. Збираючи інформацію для доповіді я дізнався для себе багато нового. Тому свою роботу я планую презентувати свою роботу в своєму класі щоб мої однокласники  могли більше дізнатися про наше стародавнє місто Біла Церква.

С.Петришин, учень 7-В класу

 

30 березня в Білоцерківській гімназії №1 було проведено щорічні краєзнавчі читання ім. Петра Лебединського. Учасниками та слухачами стали учні старших класів багатьох шкіл міста Білої Церкви. Учениці 10-А класу Білоцерківської гімназії №2 також долучилися до заходу. Баранюк Анастасія, Закусілова Поліна та Дума Надія прийняли участь у конференції; Горохова Маргарита та Новохацька Ірина стали активними слухачами.

Горохова Маргарита так описує свої враження від доповіді Думи Надії: «Надія в своїй доповіді доторкнулася до тяжкої катастрофи – масштабної аварії, вибуху  на ЧАЕС, в наслідок якого мільйони людей отримали різноманітні дози радіації, що негативно позначилося не лише на їхньому здоров'ї, але і на майбутніх поколіннях. Цю думку вона намагалася донести на прикладі своєї власної родини, адже її батько є ліквідатором і входив до числа перших рятівників -  героїв,  яких було надіслано до життєво небезпечної зони радіоактивного випромінювання. Спочатку Надія провела невеликий екскурс в історію цієї страшної події, потім розповіла про проведені соціологічні дослідження та інтерв’ю з ліквідатором. Закінчила розповідь зворушливим підсумком, що не залишив байдужими ні слухачів, ні членів журі. Її старання та наполегливу працю гідно відзначили та нагородили 1 місцем. До того ж, Надії випала честь виступити зі своєю доповіддю на обласній конференції присвяченій річниці аварії на ЧАЕС. Особисто я після цього конкурсу отримала цікаві знання щодо історії рідного краю безпосередньо з вуст моїх однолітків, що стало також корисним досвідом».

Горохова Маргарита, учениця 10-А класу

Хто не знає свого минулого, той не має майбутнього. Цей вислів повинен стати дороговказом для кожного з нас. Нам, сучасному молодому поколінню, потрібно вивчати та досліджувати сторінки літопису нашого краю, щоб змінювати його майбутнє.

У нашому місті проводиться багато заходів, що розкривають історію та сьогодення Білої Церкви. Один з таких – Краєзнавчі читання імені Петра Лебединцева, започатковані у далекому 1998 році. Серед учнівської молоді Краєзнавчі читання імені Петра Лебединцева проводилися цього року лише втретє. Я із задоволенням брала участь у цьому заході у попередні два роки. Це допомогло мені краще пізнати історію Білоцерківщини , сприяло набуттю ораторських здібностей, а найголовніше – на цьому заході я знайшла своїх однодумців та нових друзів.

         У цьому році  я закінчую навчання у гімназії, але не закінчуватиму розкривати потаємні куточки нашого краю. Адже це дуже цікава справа до якої я закликаю і вас, шановні гімназисти.

Яровська Анастасія, учениця 11-Б класу

 

 

 

Категорія: Новини гімназії | Переглядів: 594 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Білоцерківська гімназія №2 © 2024
Використання матеріалів сайту дозволяється тільки за умови вказання джерела:
при публікації в Інтернеті обов'язковим є пряме гіпертекстове посилання
 (не заборонене для індексування пошуковими системами), при публікації не в Інтернеті - вказання адреси сайту: http://gymnasium2bc.at.ua

Хостинг от uCoz